První odpaliště, časopis GOLF, květen 2018

www.bavsegolfem.cz

Už měsíc běží platforma, cílem které je přilákat nové golfisty, informovat je o možnostech jak s golfem začít. Dokonce se obrací na hráče, kteří golf už hráli, ale z nějakého důvodu přestali. Součástí je i bourání mýtů, zájemcům vysvětluje, že golf nemusí být tak drahý, že zelená karta neexistuje a prostřednictvím garanta z klubu můžete získat i hendikep. Na stránkách najdete základní informace, jak se na první golf obléci, co si vzít (a nevzít s sebou), dokonce jsou tam i pravidla a další věci. Základní funkcí však je nabídka hřišť a klubů pro začátečníky. Kurzy, dny otevřených dveří a podobně.

Říkáte si, není toho moc? Není to příliš velký úkol? Nabídky kurzů, osvěta, pravidla, etiketa? Jako tvůrci jsme měli za to, že všechno jsou spojité nádoby, všechno se vším souvisí. Proto jedna ucelená nabídka. Jedno místo, kde si zájemce o golf vybere, co se mu líbí, a dokonce na kterém hřišti by se mu to mohlo líbit. Skvělá paleta.

Stránky současně dávají přehled o přístupu jednotlivých hřišť a klubů k problému náboru nových golfistů. Co jsou ochotny udělat pro nového člena klubu. Nabídky napovídají i to, co jsou profesionální trenéři ochotni pro nováčky udělat. Teď jim raději říkám učitelé, neboť nováčci se učí, trénovat budou později. Věřím, že stránky budou fungovat i jako srovnání konkurenčního prostředí.

Proč to všechno píšu? Obracím se tímto na manažery hřišť, kteří se do projektu ještě nezapojili. Není to nijak komplikované, určitě máte kurzy a nabídky, které se do portfolia hodí. Bez toho, že byste je nějak speciálně upravovali. Určitě máte nápady, co začátečníkům nabídnout, aby se jim u vás na hřišti líbilo a stali se z nich golfisté. Česká golfová federace nabízí deštník, pod který chceme schovat všechny dobré nápady na zatraktivnění našeho krásného sportu. Tento deštník budeme propagovat. Jak? Například přes sociální sítě.

Bav se golfem je i na Facebooku. Máte ho taky? Jsou na něm vaši členové? Mají vaši členové své kamarády? Sdílejte, lajkujte. K naší platformě se připojila i Česká televize, odvysílá několik reportáží z letošních nejdůležitějších golfových akcí. O Bav se golfem se tam také zmíní. V průběhu roku vyjde v top českých magazínech množství článků, které rozeberou golf z těch nejlepších stránek. Platformu sice nedoprovází mohutná billboardová kampaň, ale obracíme se na správnou cílovou skupinu. Bylo by škoda nevyužít tuto vlnu.

Obracím se tímto také na golfisty. Využijte tuto příležitost a doporučte svým známým akce, které se připravují. Komu jinému by měli vaši negolfoví kamarádi důvěřovat než vám, zkušeným golfistům, kteří prožili na hřišti tolik hezkých chvil. Oni vám možná i závidí a čekají na příležitost jít na golf. Je to jednoduché, nemusíte být s nimi. Pouze jim poraďte, co dělat.

Jít na hřiště a bavit se golfem.

 

:-juraj Werner©duben2018